NIBIG Minipakket

Bloem NIBIG

Het NIBIG Minipakket bestaat uit het volgende:

Beperkt gebruik van Qualitricz Online (Informatie- en administratiesysteem). 

  • NIBIG Helpdesk: Beperkt gebruik van de NIBIG Helpdesk betreft Qualitricz online via het contactformulier op onze website, alleen voor het uploaden van uw VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) en BAV (beroepsaansprakelijkheidsverzekering). Telefonische ondersteuning is alleen mogelijk met het NIBIG Standaardpakket.

  • NIBIG-nieuwsbrief: U ontvangt een NIBIG-nieuwsbrief met algemene informatie.
  • Collectiviteitskorting: U profiteert van de NIBIG-collectiviteitskorting bij verzekeraars waarmee het NIBIG afspraken heeft.
  • AVG-documenten € 101,97 exclusief btw.
  • VOG: U heeft een Verklaring Omtrent Gedrag van maximaal vijf jaar oud nodig, deze moet voldoen aan screeningsprofiel 45 ‘Gezondheidszorg en welzijn van mens en dier’. Heeft u deze niet, dan vraagt het NIBIG deze gratis voor u aan bij Justis. De kosten voor de VOG worden rechtstreeks door Justis aan u in rekening gebracht.
  • Wkkgz-registratie: Tegen een meerprijs van € 18,03 btw vrij per jaar registreert u zich voor de Wkkgz.
  • Solidariteitsfonds Wkkgz: Een zorgverlener die via het NIBIG is ‘ontzorgd’ voor de Wkkgz-klachtenprocedure, is automatisch aangesloten bij het NIBIG Solidariteitsfonds-Wkkgz. Het NIBIG Solidariteitsfonds-Wkkgz werkt samen met een ministerieel erkende geschilleninstantie. Claims die ontstaan door afhandeling van de tegen u ingediende klacht, die uw schadeverzekering niet vergoed, kunt u voor financiële bijstand neerleggen bij het Solidariteitsfonds. Het Solidariteitsfonds vergoedt het eventuele inschrijfgeld, betaald door de cliënt aan de geschilleninstantie en doet eventueel een tegemoetkoming in de proceskosten van de geschilleninstantie die de beroepsaansprakelijkheidsverzekering niet uitkeert. Dit bedrag kan oplopen tot maximaal € 25.000.


Wanneer u gebruik maakt van de
Wkkgz-registratie dient u, uw account te voorzien van een VOG-verklaring, bewijs van beroepsaansprakelijkheidsverzekering, kopie vakdiploma primaire behandelmethode en vermelding van uw behandelperspectief en behandelmethode. 

De kosten voor het NIBIG Minipakket zijn € 40,17 exclusief btw per jaar. Dit is een verplicht pakket welke de basis vormt van uw registratie in Qualitricz Online. Ook als u alleen gebruik wenst te maken van de Wkkgz-registratie neemt u deze af.

Opwaarderen naar het NIBIG Standaardpakket voor € 4,12 per maand, de prijs wordt berekend op basis van de resterende looptijd van het jaar met een minimum van € 10,- excl. BTW. 

Om op te waarderen logt u in uw account en gaat u naar ‘mijn register’. Klik daarna op ‘informatie standaardpakket’ en vervolgens op ‘opwaarderen’.