Therapeutendag 2017

Therapeutendag - Wings to Fly

7 oktober 2017

Zaterdag 7 oktober maken we de aftrap om de complementaire branche de toekomst te geven die zij verdient. De druk op de branche is GENOEG geweest, het kantelpunt is bereikt. Alle signalen wijzen op een toenemende behoefte aan een preventieve leefstijl door de stijgende ziektekosten. We gaan de branche zichtbaar maken en ondersteunen  met tal van activiteiten. 
We gaan JOU als therapeut de komende jaren professioneel ondersteunen. Om dit goed te kunnen doen hebben we jullie mening nodig. We willen jullie wensen, gevoelens en ervaringen horen.

HOE gaan wij dit doen?
Sabine Uitslag, ex Tweede Kamer lid & Gezondheidswetenschapper, zal presenteren hoe de complementaire branche de kansen kan pakken die er nu liggen. Hoe initiatieven kunnen leiden tot meer erkenning en toekomst voor de branche. Zij zal uitleggen waarom de overheid niet investeert in wetenschappelijk onderzoek voor de branche. En hoe we er op een andere manier voor kunnen zorgen dat de branche erkenning krijgt. Sabine zal met jullie het gesprek aangaan die middag. En wij hopen dat jullie je mening laten horen!
In een TEDx opstelling zal zij diverse gasten 5 minuten een pitch laten doen, zoals het NIBIG, Soffos en Balens.
Organisaties die jullie gaan ondersteunen.

Op dit moment sluiten sponsors aan bij dit landelijke intitiatief: Balens, Total Health, CAM-Instituut, Sooner, Solidariteitsfonds Wkkgz, NMTN, Heart4Earth en Nutramin. De ticketprijs is daarom goedkoper.

Na het middagprogramma is er een Meet & Greet waar je je collega’s leert kennen. Een kans om mooie samenwerkingen aan te gaan en de sprekers te leren kennen.

’s Avonds organiseert Heart4Earth op dezelfde lokatie een lezing met professor Erik Scherder en pianist Jan Vayne, wat een waar feest belooft te worden.
AANBIEDING:
Uw toegangskaart van 7 oktober levert u korting op als u zich registreert bij het NIBIG.
Concreet: uw NIBIG-registratiebijdrage (€ 22) is voor 2018 gratis. Voorbeeld: uw Wkkgz-registratie via het NIBIG kost dan € 35 (opstartkosten) plus € 17,50 (Wkkgz-registratie).

Middagprogramma en Meet & Greet – NIET NIBIG-leden
Datum: 7 oktober
Tijd: 12.30 uur tot 17.30 uur
Locatie: Broedergemeente Zeist. Zusterplein 20, 3703 CB Zeist
Prijs: € 69,-
Koop hier uw tickets

Totaalticket (middag, meet & greet en avond met 15% korting op avondprogramma) – NIET NIBIG-leden
Datum: 7 oktober
Tijd: 12.30 uur tot 21.00/21.30 uur
Locatie: Slot Zeist (5 minuten lopen van de Broedergemeente) Zinzendorflaan 1, 3703 CE Zeist
Prijs: € 102,-
Koop hier uw tickets

Middagprogramma en Meet & Greet – NIBIG-leden
Datum: 7 oktober
Tijd: 12.30 uur tot 17.30 uur
Locatie: Broedergemeente Zeist. Zusterplein 20, 3703 CB Zeist
Prijs: € 57,-
Koop hier uw tickets

Totaalticket (middag, meet & greet en avond met 15% korting op het avondprogramma) – NIBIG-leden
Datum: 7 oktober
Tijd: 12.30 uur tot 21.00/21.30 uur
Locatie: Broedergemeente Zeist. Zusterplein 20, 3703 CB Zeist
Prijs: € 90,-
Koop hier uw tickets

Petra Berger

PETRA BERGER - presentatrice middagprogramma

Petra Bergers stem en muziek laten zich niet gemakkelijk in één genre vatten en juist dat maakt haar als zangeres zo bijzonder en uniek.

Met drie octaven tot haar beschikking beweegt zij zich net zo makkelijk in het klassieke- en Keltische domein als in de popmuziek. Bij de keuze van haar repertoire laat zij zich vooral leiden door haar diepste gevoelens en dat maakt dat haar eigenheid en persoonlijkheid op zeer herkenbare wijze doorklinken in alles wat zij zingt.

Zij weet als geen ander haar publiek te raken met haar prachtige en loepzuivere stem.

NIBIG Logo

NIBIG - middagprogramma

Het Nederlands Instituut voor Belangenbehartiging Integrale Gezondheidszorg werkt mee aan de positieve positionering van complementaire therapievormen zodat integrale gezondheidszorg een gezicht krijgt voor de cliënt.

De afgelopen jaren is het accent in het CAM-veld behoorlijk komen te liggen op vergaren van kennis. Maar kennis is niet het enige dat telt!! Als NIBIG erkennen wij daarnaast de waarde van uw (jarenlange) ervaring. Daarvoor is het Gelaagd Register een waardevol instrument.

Initiatiefrijk presenteert het NIBIG diverse ontwikkelingen die een fundament gaan vormen voor de integrale gezondheidszorg, toenemende cliëntenstroom naar praktijken en het professionaliseren van de branche. Verschillende sprekers zullen het woord voeren over de volgende onderwerpen:

1. Cliëntbeleving (pilot met Soffos, gekoppeld aan internationaal onderzoeksproject van David Balen)
2. Wat betekent de K van Kwaliteit bij de Wkkgz
3. Opleidingsportaal wat verbonden is aan het NIBIG Gelaagd Register
4. Consumentenplatform
5. CAM-Clusterfederatie van beroepsorganisaties

Sabine Uitslag

SABINE UITSLAG - spreekster middagprogramma

Als Tweede Kamerlid was Drs. Sabine Uitslag vierenhalf jaar woordvoerder op diverse zorgdossiers en stond ze aan de wieg van diverse systeemveranderingen.

Sabine beschikt over een groot en relevant (politiek) netwerk. Ze koppelt de landelijke (politieke) ontwikkelingen aan lokale ontwikkelingen om van daaruit, op maat, samen met de opdrachtgever strategische lijnen voor de toekomst uit te zetten.
Als Gezondheidswetenschapper en ‘oud verpleegkundige’ weet ze als geen ander hoe de zorg ‘van binnenuit’ werkt.

Sabine draagt de complementaire branche een zeer warm hart toe. Zij weet mensen te verbinden en uit te laten gaan van ‘eigen kracht en vermogen om een leider’ te zijn van de verandering in plaats van een ‘lijder’. Zaterdag 7 oktober vertelt zij over hoe de complementaire zorg kan professionaliseren en hoe je met kansen om kunt gaan.

Jan Vayne

JAN VAYNE - virtuoos pianist middagprogramma

Jan is een kunstenaar, artiest en een meester in het creëren van improvisaties. Hij laat ons tijdens zijn pianospel voelen wat aanraking middels tonen met ons doet. Zijn improvisaties komen voort uit een oneindige stroom die blokkades kan openen en de verbinding met onszelf en ons hart kan herstellen.

Jan is niet alleen een kunstenaar en artiest maar ook een bewuste man die de complementaire behandelaars een warm hart toedraagt.

Jan speelde eerder bij de inauguratie van Bill Clinton in The White House en de Shakespeare Library in Washington en bij vele Unesco gala’s. Hij heeft samengewerkt met Brian May van Queen en David Gilmour van Pink Floyd. Met Armin van Buuren speelde hij bij Sensation White en maakte een compositie van het album ‘classical trancelations’.

Ingeborg Bosch

INGEBORG BOSCH - spreekster middagprogramma

Drs. Ingeborg Bosch is in 1986 aan de Universiteit van Amsterdam afgestudeerd in de sociale psychologie en woonachtig in Zuid Frankrijk. Haar eindscriptie wijdde zij aan Behavior Modification – de principes van gedragsverandering op basis van conditioneringprincipes. Haar afstudeeronderzoek ‘gedragsveranderingen bij kinderen op een basisschool’, trok de aandacht van de media. Zij is bekend van tv en interviews en diverse boeken die inmiddels op haar naam staan.

Uiteindelijk ontwikkelde Ingeborg in 2000 een fundamenteel vernieuwende therapie: PRI – Past Reality Integration. Een therapie die niet alleen een brug slaat tussen oosterse en westerse concepten, maar die een fundamenteel andere kijk op emotionele problematiek voorstaat: ons probleem is niet wat we denken wat het is, ons probleem is ‘slechts’ een manier waarop ons bewustzijn ons afleidt van het werkelijke probleem, dat meestal diep in ons emotionele (onbewuste) brein verborgen ligt.

De PRI methode beschrijft een vijftal afweermechanismen die mensen gevangen houden in vaste patronen waardoor blokkades zichzelf niet opheffen. Ingeborg geeft op 7 oktober een goede impressie van de vijf vormen van afweer en hoe je deze kan herkennen als behandelaar.

Meet en greet

MEET & GREET

Het is een bijzondere dag 7 oktober 2017 voor de complementaire branche. Een dag waarin u en uw collega’s betrokken zijn bij de vernieuwingen die eraan komen.

De Meet & Greet is een mooie gelegenheid om je collega’s te leren kennen. Een kans om mooie samenwerkingen aan te gaan en de sprekers te leren kennen.

Erik Scherder 2

ERIK SCHERDER - spreker avondprogramma

Prof. Dr. Erik J.A. Scherder is hoogleraar Klinische Neuropsychologie en hoofd van de gelijknamige afdeling bij de Vrije Universiteit in Amsterdam. Ook is hij hoogleraar Bewegingswetenschappen aan de Rijksuniversiteit te Groningen.

Beide universiteiten kenden hem de onderwijsprijs toe, mede bepaald door studenten. Hij wordt beschreven als een bevlogen spreker, zijn onderzoek focust zich met name op de positieve effecten van beweging op het functioneren van ons brein. Erik Scherder verzorgde in april 2015 ook een reeks van 3 colleges op televisie tijdens DWDD University over het brein.

Dit avondprogramma is ter ontspanning en belooft een waar feest te worden, een lezing met Professor Erik Scherder en pianist Jan Vayne. Mis het niet! De vraag die Erik Scherder samen met Jan die avond heel graag wil beantwoorden is wat muziek teweeg kan brengen in de neuronale activiteit van de hersenen. Bijvoorbeeld muziek die je opwindt, is dat terug te zien in de hersenen? Zeker! En wat dacht je van meditatieve muziek.

Jan Vayne

JAN VAYNE - virtuoos pianist avondprogramma

Jan is een kunstenaar, artiest en een meester in het creëren van improvisaties. Hij laat ons tijdens zijn pianospel voelen wat aanraking middels tonen met ons doet. Zijn improvisaties komen voort uit een oneindige stroom die blokkades kan openen en de verbinding met onszelf en ons hart kan herstellen.

Muziek raakt iets diepers dan we gewend zijn, iets dat met woorden nooit te bereiken is, omdat ons brein dat niet toelaat. De puurheid van zijn spel werkt transfomatief zodat het brein nieuwe verbindingen kan maken. Niet woorden maar muziektonen, niet afhankelijk van goeroes maar in vrijheid.

Jan speelde eerder bij de inauguratie van Bill Clinton in The White House en de Shakespeare Library in Washington en bij vele Unesco gala’s. Hij heeft onder anderen samengewerkt met Brian May van Queen en David Gilmour van Pink Floyd. Met Armin van Buuren componeerde hij Serenity, anthem van Sensation White welke ze ettelijke malen samen uitvoerden als openings-act van de gelijknamige festivals.

Parkeren

PARKEREN EN OPENBAAR VERVOER

Parkeren kan dichtbij in Parkeergarage Figi. Vanaf hier is het ongeveer 600 meter lopen naar de Broedergemeente.
Het adres van Parkeergarage Figi is Jufferstraat 42-70, 3701 AG Zeist. De garage is alle dagen, 24 uur per dag open.

Met het openbaar vervoer reist u vanaf NS station Driebergen-Zeist met de bus in 10 tot 17 minuten naar de halte ‘Het Rond/1e Dorpsstraat Zeist’.

De buslijnen 50, 51 en 56 komen langs deze halte. Vanaf hier loopt u in 3 minuten naar de Broedergemeente.