TRICS

Wat is NIBIG-TRICS?

Het NIBIG werkt met het Therapeuten Registratie-, Invoer- en Controlesysteem. Dit systeem ondersteunt de bedrijfsvoering en administratie van beroepsorganisaties, opleidingsorganisaties, geregistreerde therapeuten en studenten van opleidingsorganisaties.

Het systeem draait op het internet en werkt in een streng beveiligde omgeving die aan alle relevante eisen voldoet. Het enige wat u nodig heeft, is een internetverbinding en een moderne browser. Wij adviseren u om de gratis webbrowser Google Chrome te gebruiken.

Een van de voordelen van dit systeem voor u als therapeut is dat u in één account al uw praktijkgegevens kunt registreren en beheren en dat dit (alleen) zichtbaar is voor organisaties die deze gegevens daadwerkelijk nodig hebben. Het levert voor therapeuten en relevante instanties direct tijdswinst en overzicht op.

logo-trics

Hoe log ik in?

Ga naar www.trics.nu/login en log in met uw e-mailadres en uw wachtwoord.
Bent u uw wachtwoord vergeten? Klik dan op ‘wachtwoord vergeten’.

Hoe zit het met de privacy?

NIBIG-TRICS gebruikt het https-protocol. Dat is hetzelfde protocol dat bijvoorbeeld banken gebruiken. Hiermee is het niet mogelijk om de gegevens ‘onderweg´ te lezen. De servers waarop NIBIG-TRICS staat, voldoen aan de hoogste eisen van beveiliging. Meer informatie hierover vind u in de TRICS handleiding. U vindt deze handleiding op de inlogpagina van TRICS.nu op het vraagteken rechts boven in het inlogvenster, of na het inloggen op het vraagteken rechts bovenin het scherm.

Waar kan ik terecht met vragen over NIBIG-TRICS?
Kijk in de TRICS handleiding. Staat het antwoord daar niet in?
Vul dan het contactformulier in via de knop boven het menu van de handleiding.
Wij komen dan zo spoedig mogelijk met een reactie.

Wanneer u zich heeft aangemeld voor een registratie bij het NIBIG, wordt er in uw NIBIG-TRICS account gevraagd een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) te uploaden onder het tabblad ‘documenten’.

Gevraagd screeningsprofiel: Gezondheidszorg en welzijn van mens en dier, of een VOG dat is aangevraagd door de beroepsorganisatie waarbij een therapeut is aangesloten.
Een VOG is 5 jaar geldig na de datum van afgifte.

Heeft u geen VOG en wilt u dat het NIBIG dit voor u aanvraagt?
Stuur dan een verzoek VOG-aanvraag naar info@nibig.nl.

U ontvangt na aanvraag vanuit Justis een email over de verdere procedure. Let op: een VOG is een persoonlijk document, wilt u dit document opsturen naar het NIBIG, maak dan een kopie van het origineel. Het aanvragen van een VOG via Justis kost € 33,85. Dit is ca. € 7,50 goedkoper dan aanvragen bij de plaatselijke gemeente.

U kunt uw bestanden uploaden als JPEG, PDF of PNG bestand.
De voorkeur gaat uit naar PDF bestanden.

  • Liever geen bestanden uploaden als Word-document.
  • Documenten inscannen heeft voorkeur boven foto’s maken van het document.
  • Documenten moeten goed leesbaar zijn.
  • Elk diploma of document moet apart worden geüpload. Samengevoegde bestanden kunnen niet worden beoordeeld.
  • Geldige documenten zijn in principe diploma’s en certificaten. Cijferlijsten gelden nooit als geldig document. Bewijzen van deelname en bewijzen van bevoegdheid gelden in uitzonderingsgevallen.

Het uploaden van een diploma/vrijstelling MBK of PSBK hoeft alleen wanneer u geregistreerd bent als NIBIG-therapeut (situatie 1).

Ga naar het tabblad ‘opleidingen’ in uw persoonlijke TRICS account.

Klik op ‘nieuwe opleiding toevoegen’ en selecteer als soort opleiding MBK/PSBK. Vervolgens kunt u uw opleiding opzoeken en uw diploma op de juiste manier opslaan in uw account.
De NIBIG administratie krijgt een melding wanneer u een nieuwe opleiding heeft toegevoegd en beoordelen uw diploma op geldigheid. Wanneer het om een erkend diploma gaat wordt dit geverifieerd. Vanaf dit moment staat u als ‘vergoedbaar’ geregistreerd in het Gelaagd Register.

Wanneer een opleidingsinstituut of opleiding niet in de MBK/PSBK zoeklijst staat betekend dit dat deze niet geaccrediteerd is bij het CPION, SNRO of bij de NVAO. U moet dan zelf contact opnemen met het opleidingsinstituut om een accreditatie te verkrijgen.

  • Wanneer een opleidingsinstituut niet meer bestaat zijn de behaalde MBK en of PSBK diploma’s niet meer geldig.
  • Sommige hogescholen hebben in de loop van de tijd een nieuwe naam gekregen. Sla een ouder diploma op onder de huidige naam van het opleidingsinstituut.