Registratie en diensten

Soorten registraties

U kunt zich bij het NIBIG registreren door een voor u op maat gemaakt pakket af te nemen. U kunt zich registreren met en zonder een lidmaatschap bij een beroepsorganisatie. Alle genoemde prijzen zijn exclusief BTW tenzij anders vermeld.

De basisregistratie is eenmalig registratiekosten ad. € 45,- en het minipakket ad. € 39,- per jaar of het standaardpakket ad. € 87,- per jaar. De verdere mogelijkheden kunt u als aanvulling toevoegen.

Registratiekosten € 45,- eenmalig*
Minipakket€ 39,- per jaar*
Standaardpakket€ 87,- per jaar
Wkkgz registratie€ 5,- of € 10,- of 17,50 per jaar** BTW vrij
Aansprakelijkheidsverzekering€ 95,- per jaar (€ 52,50 voor studenten)
Aanvragen VOGgratis
Ontzorgpakket€ 45,- per 10 documenten
Website op maat basispakket€ 525,- excl. BTW
Website op maat pluspakket€ 675,- excl. BTW

*Deze kosten zijn verplicht.

**Prijs is afhankelijk van aansluiting beroepsorganisatie.

Benodigde documenten voor inschrijving bij het NIBIG

Wanneer u zich bij het NIBIG wilt registreren heeft u de volgende documenten nodig:

  • Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) – Screeningsprofiel 45 ‘Gezondheidszorg en welzijn van mens en dier’, maximaal 5 jaar oud. Het NIBIG kan uw VOG gratis voor u aanvragen. U ontvangt dan een korting op het standaardtarief van de VOG.
  • Aansprakelijkheidsverzekering – Deze kunt u via het NIBIG met korting afsluiten.
  • Wkkgz-registratieAf te sluiten via het NIBIG of elders.
  • Diploma behandelvorm (uitgezonderd studenten) – Van toepassing in het geval van Wkkgz-registratie via het NIBIG.

Looptijd abonnementen

Alle registraties van het NIBIG hebben een looptijd van een jaar*. Voorbeeld: u schrijft zich in op 1 april 2019, dan loopt uw registratie tot 31 maart 2020.

Wanneer bovenstaande documenten (uitgezonderd diploma’s voor studenten) niet binnen twee maanden na registratie voor de Wkkgz aanlevert beëindigen wij uw registratie.

Tussentijds opzeggen is niet mogelijk. Indien u uw registratie wilt opzeggen, dient u dit uiterlijk 1 maand voor de vervaldatum door te geven via uw account in NIBIG Online.

*Wanneer u zich eerst inschrijft bij het NIBIG en pas enige tijd later voor de Wkkgz dan wordt de einddatum van uw Wkkgz registratie gelijk aan de einddatum van uw NIBIG-registratie. Hierdoor kan het voorkomen dat u het eerste jaar niet een volledig jaar gebruik maakt van uw Wkkgz-registratie. De kosten voor de Wkkgz-registratie blijven wel gelijk.