Accreditatiebegeleiding

Accreditatiebegeleiding

Het biedt voordelen als uw opleidingen geaccrediteerd zijn; uw opleidingen zijn dan objectief beoordeeld door een onafhankelijk accreditatiebedrijf op een aantal punten en voldoen aan bepaalde eisen, dit geeft vertrouwen.

Alle opleidingen staan vermeld op het Opleidingsportal NIBIG-Studieview. Van geaccrediteerde opleidingen zijn gegevens bekend die het beter mogelijk maken om opleidingen onderling te vergelijken. Doordat bekend is hoeveel EC-punten een opleiding oplevert is het makkelijker voor de therapeut om een groeitraject uit te stippelen. Het is ook inzichtelijker welk traject nodig is om aan de eisen van de beroepsorganisatie waar ze bij zijn aangesloten te (blijven) voldoen.

Als therapeuten geaccrediteerde opleidingen met goed gevolg afronden groeien ze in het Gelaagd Register. Het NIBIG-Gelaagd Register heeft een verbinding met Vektis, het informatiesysteem van de zorgverzekeraar. Vektis is het centrale register waarin de gegevens van vergoedbare therapeuten worden beheerd. Zorgverzekeraars kunnen het NIBIG-Gelaagd Register raadplegen om te verifiëren of een therapeut voor vergoeding in aanmerking komt.

U bent echter opleidingsorganisatie! U ontwikkelt en verzorgt opleidingen, uw passie is om kennis te verspreiden. Het accreditatieproces is een lastig papieren proces… Het is zeker niet uw core business, wel van belang. U kunt via het NIBIG ondersteuning krijgen:

  1. Advies over het accreditatietraject
  2. Begeleiding van de werkzaamheden
  3. Uitvoering van de werkzaamheden

U bepaalt zelf welke dienst u afneemt, dit gaat op basis van nacalculatie (€ 75,- excl. BTW per uur). Als u een Enterprise-abonnement neemt op het Opleidingsportal Studieview dan is het eerste oriënterende accreditatiegesprek gratis.